Galleri ARGH – examensarbete 1992

Att förpacka konst som konst.

Tillsammans med arkitekten Magnus Ståhl gjorde jag ett skulpturgalleri för modern skulptur. Jag ville undersöka gränserna för förpackningskonst och samtidigt ha en praktisk aspekt och ett hållbarhetstänk på det jag gjorde. Jag arbetade också med en grafisk profil för galleriet.

I butiken på ett galleri finns ofta stora vackra konstböcker därför skaffade jag förpackningar för att bära och skydda. Det skulle också finnas förpackning för konsttryck, grafiska blad etc.

Materialen jag arbetade i byggde på brännbara eller nedbrytbara plaster samt luft.

Logotypen byggde på fyra fristående figurer. Galleriet fick också en fasadskylt som representerades av fyra olika ljuskällor: A: en ljuskälla avskärmad av figuren, R: neonrör, G: opalglas ”lysande cirkel”, H: flourecerande plåt.

I den grafisk profilen gjordes en affisch som också kunde skäras ner till vernissagekort.

Logotypen lever vidare i mitt nuvarande firmanamn, ARXI.

 

 

 Kommentera